Quantcast
Channel: FOTOS DE COBLES, ORQUESTRES I CONJUNTS DE CATALUNYA
Viewing all articles
Browse latest Browse all 487

ELS MAI NENS

$
0
0



NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1963 (1)
Conjunt de Cadaqués.
A principis dels anys 60 hi havia un Conjunt que actuava cada nit a l'Hotel Rocamar, de Cadaqués. Eren tres músics, Marc Rossi (guitarra), Tony Mercadé (guitarra) i Miquel Navarro (baix), i es deien Rocamar Twist Boys: eren l'embrió del que seria poc temps després un dels Conjunts més coneguts a Catalunya i a la resta d'Espanya: Los Mustang. Una de les clàusules del contracte que tenien era que no podien anar al poble, havien de fer vida a l'Hotel, i se'ls hi havia proporcionat un apartament a prop de la platja de Sa Conca; els nois eren joves, i naturalment van incumplir aquesta clàusula; la conseqüència va ser que els van acomiadar, però aquell mateix dia que els van fer fora del Rocamar els van contractar a la Sala El Rancho per a la resta de l'estiu i tres temporades més, i aquí van néixer Los Mustang.
Segons m'explica un dels components dels Mai Nens, l'Àngel Baró, eren una colla d'amics admiradors dels músics que actuaven al Rocamar, i van establir-hi amistat, rebent consells i ensenyament musical per part seva, de manera que quan es va produir l'acomiadament dels Mustang aquests joves de Cadaqués van ocupar el seu lloc al Rocamar: aquest va ser l'inici del Conjunt Els Mai Nens.
Durant 3 anys van fer escoltar les seves versions arreu de les comarques gironines, fins que el fet d'haver d'anar a cumplir els seus membres el servei militar va propiciar la dissolució del grup
.
Presento la postal i un detall de la mateixa, a fi de que es vegi una mica millor. La fotografia es va fer a la Sala El Rancho, de Cadaqués.
D'esquerra a dreta hi tenim: Miquel Noguer i Faixó [baix], Àngel Baró i Noguer [guitarra rítmica], Sebastià Figueras i Oliveras [guitarra solista], Anastasi ("Tasio") Borrell i Batllori [bateria] i Josep ("Pepe") Giró i Gómez [cantant].

Bona part d'aquesta informació l'extrec del llibre DES DES BANC DES PORTAL (Empordanesos), d'Heribert Gispert i Ribot.
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.




Any 1963 (2)
Revers de la postal anterior, amb dedicatòria. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (1)
Postal, amb el nom ja catalanitzat. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.



Anys 60 (2)
Postal. Detall del nom del grup, amb telèfon i adreça. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.



Anys 60 (3)
Postal. Detall d'Anastasi ("Tasio") Borrell i Batllori [bateria]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.


Anys 60 (4)
Postal. Detall de Sebastià Figueras i Oliveras [guitarra solista]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.



Anys 60 (5)
Postal. Detall de Josep ("Pepe") Giró i Gómez [cantant]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.



Anys 60 (6)
Postal. Detall d'Àngel Baró i Noguer [guitarra rítmica]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.

Anys 60 (7)
Postal. Detall de Miquel Noguer i Faixó [baix]. 
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.



Any 1970
Retratats en una actuació.
D'esquerra a dreta:
 
Foto: Arxiu Fundació Joan Vehí.



Any 1993
Trenta anys després de la seva fundació Els Mai Nens decideixen retrobar-se, i el 20 de març de 1993 fan una primera aparició en públic a la sala de la Societat L’Amistat, de Cadaqués. Esperonats per la bona acollida del públic enregistren algunes de les versions del seu repertori. És l’any 1994 i els estudis triats per a l’ocasió són D’Arts Estudi (posteriorment Music Lan) i els tècnics de luxe són Joan Trayter, Jordi Soler i Jordi Rubau.  Eduard Pomés, Josep Maria Surrell i J.M. Jareño completen la formació d’estudi.
Darrere, d'esquerra a dreta:
Davant, a la bateria:
Foto: Arxiu Àngel Baró.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 487

Trending Articles